צרכנות

אלה היבואנים והקמעונאים שימכרו בשר טרי ב-2018 במחיר מפוקח – ומה המחיר?

לראשונה – המכסה מחולקת ליבואנים וקמעונאים שהתחייבו על מחיר מקסימום לצרכן

ועדת המכסות של משרד הכלכלה והתעשייה מפרסמת את שמות הזוכים בהליך התחרותי ליבוא בשר מצונן (טרי) בפטור ממכס לשנת 2018 ואת מחירי המקסימום לצרכן עליהם התחייבו הזוכים. בשנת 2018 יחולקו הקצאות יבוא פטורות ממכס בהיקף של כ- כ-13,500 טון בשר מצונן. היקף הצריכה השנתי של בשר טרי בשוק הקמעונאי נאמד בכ-18-20 אלף טון.

לראשונה, הפעילה ועדת מכסות של משרד הכלכלה והתעשייה הליך תחרותי באופן חלוקת המכסות, המבוסס על מחיר מקסימום לצרכן, זאת על מנת לוודא כי ההטבה המגולמת ביבוא הפטור ממכס, תגולגל מהיבואנים והקמעונאים אל כיסו של הצרכן.

בהתאם לנוהל החדש, דירגה ועדת המכסות את הבקשות ע"פ התחייבות המציע למחיר מקסימום לצרכן של ק"ג בשר טחון טרי, המהווה את נתח השוק הפופולרי ביותר בתחום הבשר הטרי. דירוג הזוכים במכרז נקבע בהתאם לקירבה של מחיר המקסימום לצרכן שהגישו המציעים, למחיר המקסימום לצרכן עליו המליצה הוועדה. כך, שככל שהמחיר לק"ג בשר טחון טרי שהגיש המציע היה נמוך יותר וקרוב יותר למחיר המקסימום עליו המליצה הועדה, כך הדירוג של המציע היה גבוה, וכך יכול היה לקבל חלק גדול יותר מן ההקצאה אותה ביקש.

להלן שמות הזוכים ומחירי המקסימום לצרכן של 1 ק"ג בשר טרי טחון, עליו התחייבו:

הזוכהמחיר מקסימום לצרכן של 1 ק"ג בשר טרי טחון
מעדני גורמה (יוחננוף, מחסני השוק)35 ₪
רשת רמי לוי39 ₪
נטו מלינדה (שוק העיר, אושר עד, סטופמרקט, ויתכן גם לשופרסל)43 ₪
עוף ירושלים (רשת מגה  ויינות ביתן)46 ₪
שופרסל49 ₪

שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן: "אנו פועלים להעמיק את התחרות ולהביא להוזלה נוספת של מחירי הבשר הטרי לצרכנים. השיטה החדשה שהופעלה ע"י ועדת מכסות השנה, מציבה רף עליון למחיר שהקמעונאים והיבואנים יוכלו לגבות מן הצרכן הרוכש בשר טחון טרי. בפועל, אנו צופים שהמחירים של בשר טחון טרי יהיו אף נמוכים יותר מרף זה , בזכות מבצעים שמפעילות הרשתות ולאור התחרות הגוברת בשוק". והוסיף: "פתחנו שוק ריכוזי ויקר ליבוא של מגוון ספקים, הוזלת מחירים ויצירת תחרות, לה אנו מחוייבים! אני קורא לצרכנים: וודאו שאינכם משלמים מחירים הגבוהים יותר מאלו להם התחייבו הזוכים במכרז".

יאיר שירן, יו"ר ועדת מכסות מציין כי מאז הופעלו מכסות היבוא הפטורות ממכס לבשר טרי, חלו שינויים משמעותיים בשוק הבשר הטרי : הוזלת מחירים לצרכן בשיעור ממוצע של כ-6%, הגברת התחרות בשוק באמצעות כניסת ספקים חדשים ושחיקת מעמדם של שני הספקים המקומיים הדומיננטיים ששלטו בלמעלה מ-80% מן השוק עד לפני כשנתיים וחצי , וכן גידול של כ-20% בצריכת הבשר הטרי, על חשבון שחיקה משמעותית בצריכת בשר מיושן, בשר קפוא ובשר מעובד.

יאיר שירן מוסיף כי ועדת מכסות שומרת בידיה הקצאות נוספות של כ-2,500 טון, אשר יחולקו במחצית שנת 2018. הקצאות אלו יחולקו כאמור באמצע השנה הבאה, על בסיס שיעורי הניצול של ההקצאות שניתנו לזוכים עד לסוף חודש מאי 2018, ועל בסיס המחירים בפועל לצרכן ,של הזוכים במכרז, במהלך המחצית הראשונה של שנת 2018.

מעל 1,100 עוקבים בערוץ טלגרם: בואו להיות חברים שלנו. חפשו 'פרוטוקול' או היכנסו t.me/protocolil


תגיות

מערכת האתר

פרוטוקול מגזין עסקים הוא פורטל חדשות כלכלה, שוק ההון, נדל"ן, דין ומשפט, כסף, ביטוח, צרכנות פיננסית, עסקים ויזמות, סטארטאפ, אנרגיה, שיווק, טכנולוגיה ועוד.

כתבות נוספות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
שינוי גודל גופנים
ניגודיות
Close