עסקים סטארטאפ ויזמות

בשורה לסטראטאפים בתחום פוד-טק בצפון: יוקם מאיץ עסקי בקריית שמונה

משרד הכלכלה, קרן JVP, מעו"ף ועמותת 8200 הודיעו היום על הקמת מאיץ (אקסלרטור) בקריית שמונה ובגליל העליון בתחום הפודטק, בכך יהפוך למאיץ הצפוני ביותר בישראל. ההשקה קרתה באירוע להשקת קהילת החדשנות במזון בקריית שמונה בהשתתפות של 60 חברות המזון הגדולות בישראל ועשרות סטארטאפים בתחום ה-FoodTech (פוד טק).

המאיץ החדש יהיה פלטפורמה ליזמים מהגליל וזאת החל משלב הרעיון ועד שלב הפיתוח והקמת הסטארטאפ וזאת כל בלי צורך לעבור למרכז הארץ. במסגרת המאיץ, ייבחרו 6 סטארטאפים שיזכו לליווי מקצועי הכולל בין היתר סיוע בתחומי העסקים, המשפט, שיווק, קשר עם משקיעים בארץ ובעולם ועוד.

בתוך כך, מנהל רשות החדשנות, נחום איצקוביץ, הציג בפני חברות המזון הגדולות בישראל את התמריצים המוצעים לחברות הפודטק שיעברו לגליל והם יקבלו עדיפות לעניין התמריצים. אלו הם התמריצים:

  • סבסוד משכורות עובדים בהיקף של 35% עד לשכר של 30,000 ₪.
  • הפחתת מס החברות מ-23% ל-6%.
  • קרקע חינם.
  • מענק בגובה 30% השקעה במבנה ובציוד.
  • סבסוד של 90% מעלויות הפיתוח.
  • 60% השתתפות בתכנית להטמעת תהליכי מו"פ וחדשנות טכנולוגית.
  • 50% השתתפות בתכנית לפיתוח יכולות שיווק ביעדים בינלאומיים.
  • 30% השתתפות בהשקעה בציוד ומערכות טכנולוגיות מתקדמות.
תמריצים מפעלי פוד-טק
תמריצים מפעלי פוד-טק

בסך הכל, מדובר על היקף של 400 מיליון ₪ המוקצים לתמריצים יעודיים עבור חברות פודטק ומזון שיעברו לגליל העליון.

במהלך הכנס הוצג האקוסיסטם הייחודי שנבנה בגליל סביב תחומי הפודטק והאגרוטק יחד עם ראשי הרשיות של קריית שמונה וגליל עליון, המכללה האקדמית תל חי ומכון המחקר מיגל. לפי היוזמים המטרה היא הקמת מרכזי מחקר ופיתוח ותעשייה מתקדמת של חברות המזון החקלאות והבריאות הגדולות וזאת על רקע החלטות הממשלה המקצות ליוזמה מאות מיליוני שקלים.

המכללה האקדמית תל-חי ומכון המחקר מיגל, אשר חתמו לאחרונה על הסכם סינוף ביניהם, יהוו את הגוף האקדמי והמחקרי המרכזי אשר ילווה את הפעילות הענפה של תחום הפוד-טק בגליל.

אקו סיסטם פודטק - קריית שמונה
אקו סיסטם פודטק – קריית שמונה

תעשיית הפודטק

קטגוריית הפודטק הוא תחום חדש וחם בעולם ההייטק המחבר בין חקלאות חכמה, פיתוחי מזון וחדשנות. שוק המגלגל 11 טריליון דולר בשנה ומהווה למעשה שילוב של ביוטכנולוגיה, מחקר רפואי, ניתוח DATA וחדשנות בתחום המזון. רק בישראל קיימים למעלה מ-313 סטארטאפים בתחום הפודטק, פעילות תאגידית של 253 חברות ו14 מוסדות אקדמאיים המתמחים בתחומי המזון, החדשנות והחקלאות.

העניין הרב בתחום הפודטק משך לקריית שמונה גם נציגים מ18 שגרירויות, ביניהם שגרירי שוויץ, הולנד, דנמרק ושבדיה ונספחים כלכליים של בריטניה, ארגנטינה, איטליה, אוסטריה ואפילו קאטלוניה, ו-אקוודור.

יזם בגליל כבר לא צריך לעבור לתל אביב אראל מרגלית

"המאיץ, שאנו פותחים כאן יחד עם האקוסיסטם שנבנה כאן מייצר מרחב אידאלי לסטארטרפים ורשת קשרים בינלאומית וחיבור למשקיעים , בדיוק כמו בתל אביב. שמחים שעמותת 8200 ומביאה איתה ניסיון רב והצלחות מוכחות. החיבור בין אתגרים עולמיים, החקלאות והחדשנות הישראלית מייצרים קטגורייה חדשה בהייטק העולמי", אמר אראל מרגלית יו"ר קרן ההשקעות JVP, "התפקיד שלנו יהיה לחבר את כל השחקנים, האקדמיה, החברות הרב לאומיות והיזמים תחת פלטפורמה אחת לקדם שיתופי פעולה במטרה להפוך את ישראל והגליל העליון למוקד חדשנות עולמי בתחום המזון".

יו"ר רשות החדשנות, ד"ר עמי אפלבאום הציג את מגוון המענקים המוצעים לחברות מזון מסורתיות להטמיע טכנולוגיות וחדשנות וציין כי אזור הגליל שנמצא במדד פריפריאלי 1-4 נמצא בראש סדר העדיפויות ולכן חברות מזון מסורתיות צריכות לנצל ההזדמנות כדי להתפתח טכנולוגיות.

ראש עיריית קריית שמונה, ניסים מלכה ציין כי "כל החברות ואנשי תעשיית המזון המובילים בארץ שהגיעו אלינו לקריית שמונה והחלטות הממשלה שהשגנו לאחרונה בעמל רב, יוצרות מפנה היסטורי עבור העיר קריית שמונה ועבור הכלכלה הישראלית".

בין חברות המזון שהגיעו במטרה לבחון העתקת פעילות חדשנית ופיתוח לגליל העליון: תנובה, אסם, יוניליבר, נסטלה, יקבי רמת הגולן, ויסוצקי, זוגלובק, יפאורה, חברות קאנביס, טחינה הנסיך, פרי ניב, מחלבות רמת הגולן, מילוטל, מנעמים, נביעות, טירת צבי, סולבר, השחר העולה ועוד.

עוד בנושא

בואו להיות חברים שלנו בערוץ הטלגרם - t.me/protocolil


תגיות

אבי פסח

כותב במגזין העסקים פרוטוקול. אוהב חדשות מעניינות, יוצר תוכן, בוגר תואר ראשון. אימייל פניות בנושאי האתר: avi@protocol.co.il

כתבות נוספות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שינוי גודל גופנים
ניגודיות
Close