חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

עידן פלוס – כך תוכלו לחסוך כסף על ידי צפייה בערוצים בחינם

יש כמה דרכים לצפות בטלוויזיה, במיוחד אם מדובר על צפייה בערוצי החדשות הישראליים ששם אין צורך להתחבר לאינטרנט, כבלים או לווין, אפשר עם עידן פלוס. באמצעות השירות, אתם לא חייבים לשלם גם תשלום חודשי כלשהו ולמעשה ניתן לצפות בתכנים בחינם, וכן, בצורה חוקית לכל דבר ועניין.

אז אם אתם צופים בקושי בטלוויזיה וגם אז, אתם צופים רק בערוצי החדשות העיקריים, סביר להניח שאתם יכולים להתנתק מחברות התקשורת השונות, הוט, יאס, סלקום, פרטנר וכדומה. דרך אגב, ניתן לצפות בערוצים אלו גם באמצעות המחשב שלכם בבית או אפילו באמצעות האפליקציות בטלפון הנייד.

מה זה עידן פלוס?

עידן פלוס (או בשמו המקוצר עידן+), הוא שירות מבוסס טכנולוגיית שידור טלוויזיה דיגיטלי קרקעי (טכנולוגיה זו נקראית גם DTT – Digital Terrestrial Television). אגב, למי שזה מעניין אותו מדוע השם "עידן", אז זהו למעשה ראשי התבות של – ערוצים ישראליים דיגיטליים נגישים.

עידן פלוס הוא מיזם שנוצר על ידי החלטת הממשלה לפיה, ישראל תעבור לצפייה בערוצים דיגיטליים במקום ערוצים אנלוגיים שהיו לפני כן. החוק שאושר אי שם ב-2008 והסמיך את הרשות השניה לטלוויזיה ולרדיו לפקח על המיזם.

אחד הסיבות למעבר לטכנולוגיה דיגיטלית (DTT) היא מתן האפשרות לצפות בשידורים בחינם, למי שמעוניין לצפות בערוצים ציבוריים בלבד וזאת ללא צורך לשלם לחברות הטלוויזיה הרב ערוצים, הן בכבלים (HOT) והן בלווין (YES).

במילים אחרות, שירות עידן פלוס פועל על גבי טכנולוגייה DTT שהיא מאפשרת צפייה בערוצים ציבוריים שונים על ידי קליטה איכותית של תשדירים באמצעות ממיר דיגיטלי, וזאת ללא צורך חיבור של אינטרנט, טלפון, כבלים או לווין.

עידן פלוס – רשימת ערוצים

שירות עידן פלוס מאפשר צפייה בערוצים ישראליים ציבוריים, שנוספים מעת לעת לשירות. הנה הערוצים שניתן לצפות בהם בחינם:

  1. כאן 11 (לשעבר הערוץ הראשון).
  2. קשת 12.
  3. רשת 13.
  4. ערוץ עשר (אפיק 14).
  5. כאן חינוכית (לשעבר חינוכית 23).
  6. כאן 11 HD.
  7. מכאן 33 (לשעבר ערוץ 33).
  8. ערוץ 20 מורשת.
  9. ערוץ הכנסת 99.
  10. ערוץ 24.

בנוסף לכך, קיימים גם 16 תחנות רדיו אזוריות שניתן לשמוע אותם בחינם: רשת א, רשת ב, רשת ג, רשת ד, רשת מורשת, קול המוזיקה, רק"ע, גלי צה"ל, גלגל"צ, 88FM, רדיו תשעים, קול חי, קול ברמה, רדיוס, רדיו לב המדינה ורדיו א.שמס.

עידן פלוס ממיר דיגיטלי DTT

כפי שנכתב לעיל, השימוש בשירותי עידן פלוס מתאפשרת על ידי טכנולוגיה דיגיטלית, במקום הטכנולוגיה האנלוגית שהייתה לפני כן. השיטה החדשה מאפשרת גם צפייה ושמיעה של ערוצי הטלוויזיה באיכות HD.

אולם, על מנת לצפות בערוצים אלו, יש לרכוש ממיר דיגיטלי שמתחבר אל הטלוויזיה שלכם בבית. ההתקנה עצמה לא מסובכת ומי שיש לו חוש טכני בסיסי יכול להתקין זאת לבד וללא צורך בטכנאי מסויים.

לפני שאתם רוכשים ממיר דיגיטלי עבור עידן פלוס, שימו לב שהוא תומך במאפיינים הבאים:

  • ממר מותאם למערך דיגיטלי קרקעי בסטנדרט DVB-T או DVB-TV2.
  • תומך במדריך התכניות הדיגיטליות EPG.
  • תומך בדחיסת תמונה MPEG-4.
  • תומך בדחיסת שמע HE-AAC v2.
  • תומך בכתוביות סמויות.
  • ללא הצפנה.
  • בעל אנטנה אקטיבית (עם מקור מתח חיצוני).
  • כולל שלט רחוק לתפעול.
  • כדאי שהממיר יתמוך גם ביכולת שידור HD וכן יכולת הקלטה של תשדירים.

בנוסף, בדקו שיש לכם חיבור בטלווזיה שנועד לממיר הדיגיטלי. כלומר, שיש להם יציאה של HDMI או RCA (כבלים צהוב, אדום, לבן).

ממירים אלו ניתן לרכוש בשוק החל מ-150 שקלים ועד 500 שקלים ואפשר למצוא אותם בחנויות הגדולות של מוצרי החשמל לבית. שימו לב שאתם רוכשים ממיר טוב ואיכותי שילווה אתכם לטווח ארוך ולא את הממיר הזול ביותר. בדרך כלל, הזול ביותר עולה ביוקר וכדאי לבחור מוצר חשמלי איכותי.

האם חובה לרכוש ממיר דיגיטלי?

לא בדיוק. למעשה, על מנת שיהיה ניתן לצפות בערוצים, יש צורך להשתמש בממיר דיגיטלי. אולם, קיימות טלוויזיה עם ממיר דיגיטלי מובנה, במקרים אלו אין צורך לרכוש ממיר דיגיטלי נפרד. אם אין בטלוויזיה ממיר דיגיטלי מובנה, יש לרכוש ממיר דיגיטלי חיצוני.

האם צריך אנטנה?

כן, במידה ויש לממיר קשיי קליטה של שידורים, ייתכן שתצטרכו לרכוש אנטנה נוספת (לא יקרה) או לחילופין, פשוט להזיז את האנטנה למיקום אחר – הדבר יכול לפתור את הבעיה. ניתן לצפות במפת אזורי קליטה ארצית של עידן+ על פי דיווחי הצופים – כאן.

עידן פלוס – האם כדאי?

עידן פלוס מתאים למי שצופה בערוצי החדשות הישראלים או למי שאינו צופה בטלוויזיה הרב ערוצית של חברות הטלוויזיה השונות כדוגמת, יס, הוט, סלקום טיוי, פרטנר טיוי וכדומה.

בנוסף, אם אתם משתמשים בשירותי תוכן שונים לצפייה של סרטים או סדרות, כדוגמת נטפליקס, עידן פלוס יכול גם להתאים לכם להשלים את ערוצי החדשות.

איך מצטרפים אל עידן פלוס?

על מנת שתוכלו לצפות בשידורים באמצעות מערך עידן פלוס, עליכם לרכוש ממיר דיגיטלי מתאים ולחבר אותו אל הטלוויזיה שלכם. זה הכל, ההצטרפות לא דורשת תשלום נוסף מלבד רכישת הממיר הדיגיטלי.

כמה כסף אפשר לחסוך?

החיסכון הוא פשוט מאוד. ניקח לדוגמה את החבילה הבסיסית ביותר של החברות השונות. לדוגמה: 100 ₪ בחודש. אם הינכם צופים בערוצי החדשות הישראליים בלבד, רכישה חד פעמית של ממיר ב-200 ₪ – מחזירה את ההשקעה תוך חודשיים בלבד.

במקרה זה, החל מהחודש ה-3 ואילך – אתם חוסכים כל חודש 100 ₪.

אגב, אין חובה לצפות בטלוויזיה, ניתן גם לצפות באמצעות האינטרנט. רוב הערוצים מפעילים באתרי האינטרנט שלהן צפייה בשידור חי בחינם.

עידן פלוס שירות לקוחות

מעוניינים ליצור קשר עם חברת עידן +? ניתן לעשות זאת באופן הבא:

  1. טלפון מוקד עידן פלוס: 9524*
  2. אתר אינטרנט של עידן פלוס: www.idanplus.tv/contact-us-2.
  3. אתר האינטרנט של הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו: www.rashut2.org.il/idan_contact_us.asp.

חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו כאן: g.page/protocolil