חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

נקודות זיכוי ממס הכנסה עבור תואר שלישי (דוקטורט) ברפואה או ברפואת שיניים

בוגר תואר שלישי (דוקטורט) ברפואה או ברפואת שיניים ממוסד אקדמי מוכר להשכלה גבוהה, זכאי לקבל נקודות זיכוי במס הכנסה. בכך בוגר התואר יכול להקטין את גובה המס לתשלום.

מי זכאי, איך מקבלים ומידע נוסף בכתבה זו.

מה זה נקודת זיכוי?

נקודת זיכוי או בשמה הארוך יותר, נקודת זיכוי ממס הכנסה, היא הטבת מס שמגיעה לעובדים בישראל בהתאם לתנאי זכאות לפיהם היא ניתנת. נקודת הזיכוי ממס מורידה את סך החבות במס של העובד, שכזכור היא מחושבת לפי מדרגות מס הכנסה. סך כל נקודות הזיכוי יכולות גם לאפס את גובה המס שעובד נדרש לשלם.

הסכום שניתן לזכות ממס הכנסה בשנת מסויימת נקבע לפי מספר נקודות הזיכוי שיש לעובד ובמכפלת שווי נקודת זיכוי שנתית. עובדים מקבלים נקודות זיכוי בגלל סיבות רבות כמו לתושב ישראל, לאישה, הורים לילדים ועוד.

נקודות זיכוי ממס הכנסה לבוגר תואר שלישי (דוקטורט) ברפואה או ברפואת שיניים

דוקטור / בוגר תואר שלישי (דוקטורט) שסיים לימודים במוסד אקדמי להשכלה גבוהה ולמד לימודי רפואה או רפואת שיניים, זכאי לקבל נקודות זיכוי בהתאם לכך:

  • נקודת זיכוי אחת לשנת מס וכן חצי נקודת זיכוי בשנה לאחר מכן, עבור תואר שלישי (דוקטורט) בלימודי רפואה או רפואת שיניים.
  • הנקודה ניתנת למשך שנת מס אחת, או בשנה שלאחר סיום הלימודים או בשנת המס לאחר מכן – בוגר התואר רשאי לבחור. וחצי הנקודה מגיעה שנה לאחר מכן.
  • לגבי מי שסיים לימודים עד סוף 2013 (תחילת 2014) – היה זכאי לנקודה אחת במשך 3 שנות מס לאחר שנת המס בה הסתיימו הלימודים וגם חצי נקודת זיכוי במשך שנתיים לאחר מכן.

לדוגמה, בוגר תואר שלישי ברפואה שסיים לימודים בשנת 2016, זכאי לנקודת זיכוי אחת בשנת 2017 וחצי נקודה ב-2018, או.. נקודה אחת ב-2018 וחצי נקודה ב-2019.

מי זכאי?

בוגר תואר שרוצה להנות מהטבת המס זו, חייב לעמוד בתנאי הזכאות הבאים:

  • בוגר תואר שלישי (דוקטורט) ברפואה או ברפואת שיניים – הזכאות למי שסיים תואר שלישי ברפואה או רפואת שיניים, אך לא ניתנת במהלך לימודים.
  • מוסד אקדמי ישראלי – רק אם התואר מגיע ממוסד שקיבל הכרה כמוסד להשכלה גבוהה (כמו אוניברסטיה או מכללה). תואר מחוץ לארץ לא מקנה זכאות.
  • תואר אחד בלבד – קבלה של תואר שלישי נוסף אינו מקנה עבורו זכאות להטבה זו.
  • הבוגר הוא תושב ישראל.
  • הבוגר עובד ומשלם מס הכנסה – ההטבה ניתנת למי שמשלם מסים ומקטין את המס. מי שמקבל פטור/הטבות מס ולא משלם, לא ממש יקבל את הטבת המס הזו.

איך לממש את הזכות הזו?

דוקטור / בוגר תואר שלישי (דוקטורט) ברפואה או ברפואת שיניים שמעוניין להנות מהטבת המס הזו, צריך למלא טופס 101 (כרטיס עובד) בתחילת עבודה ובכל תחילת שנת מס נוספת, ואז להעבירו למעסיק. הטופס כולל מידע אישי של העובד ומידע נוסף לגבי הטבות מס למינהן. בוגר תואר שלישי (דוקטורט) במסלול רפואה או רפואת שיניים, צריך לקבל החלטה מתי ינצל את הטבת המס הזו – באותה שנה בה בוחר לנצל, עליו למלא את הסעיף הרלוונטי בטופס 101.

כמו כן, דוקטור בוגר דוקטורט חייב למלא טופס 119 (קישור) שהוא בקשה להקלת מס ואליו לצרף אישור על סיום לימודים וזכאות לקבלת התואר, את שניהם, יש למסור לפקיד השומה (משרדי מס הכנסה) באזור המגורים.

עובד שמילא מסמכים והגיש אותם, יוכל לראות אם קיבל את הטבת המס דרך תלוש השכר. שם מפורטים כל סך נקודות הזיכוי שמגיעות לו ולחשב שאכן הגיע לו ההטבה.

עובד עצמאי (עוסק מורשה או עוסק פטור), צריך להגיש דוח שנתי למס הכנסה (טופס 1301) ושם למלא את הסעיפים הרלוונטיים.

עובד שלא קיבל את נקודות הזיכוי, צריך לערוך תיאום מס הכנסה עבור אותה שנת מס וכן לצרף את המסמכים של סיום תואר ובקשה להקלה. עובד שלא קיבל את ההטבה בשנת מס קודמת, או שלא ערך תיאום מס, יכול להגיש בקשה לקבלת החזר מס הכנסה ומסמכים כאמור מקודם.

כמה מגיע זיכוי ממס לבוגר תואר שלישי במסלול רפואה / רפואת שיניים?

בכל שנה שווי נקודת זיכוי משתנה לפי הצמדה למדד המחירים לצרכן ולכן תמיד אפשר להתעדכן בכתבה הראשית על נקודות זיכוי ממס הכנסה. כמו כן, אפשר להשתמש בכלי מיוחד שפיתחנו שנקרא מחשבון נקודות זיכוי ממס הכנסה שמאפשר לדעת כמה כסף אפשר לחסוך במס הכנסה על כל נקודות הזיכוי שיש לעובד.

מה עוד חשוב לדעת?

  • נקודות זיכוי אלו מגיעות לעובד בנוסף לנקודות זיכוי לתושב ישראל, או נקודות זיכוי לאישה (עבור נשים), בגין הורה לילדים ועוד.
  • לא ניתן לשלב נק' דרך תואר אקדמי וגם דרך תעודת מקצוע.
  • כדי להנות מהטבת המס הזו, כדאי שנקודות הזיכוי ינוצלו בשנים בהם השכר של העובד גבוה יותר, או שיש לו מעט הטבות מס.

חדש: מעל 1,000 חברים כבר הצטרפו! קהילת הפייסבוק הרשמית "זכויות וחובות" - בה ניתן לשאול שאלות ולקבל מידע. הצטרפו עכשיו בחינם

עזרנו לך לממש את הזכאות? חסכנו כסף או זמן יקר? תתמכו בנו כל סכום כדי שנמשיך להתקיים. תרומה לפרוטוקול


האם העמוד עזר לך? האם יש לך מידע נוסף או הצעות לשיפור?

הוספת משוב

אם אהבת את הכתבה והיא עזרה לך, אפשר לעזור לנו...
נשמח לקבל ממך ביקורת בעמוד ה-Google שלנו כאן: g.page/protocolil